Spitali Memorial Ankara

Balgat Mah. Mevlana Blv. 1422. Sok. No: 4, 06520, Çankaya/Ankara

Grupi i Kujdesit Shendetesor Memorial, formues i industrise se kujdesit shendetesor turk, nje qender referimi ne arenen nderkombetare me arritjet shkencore dhe mjekesore, eshte tani ne Kryeqytet.

Spitali Memorial i Ankarase sherben si baze e kujdesit shendetesor te rajonit me departamentet e tij qe behen te njohura ne bote si nje qender reference, fakultetin e tij qe eshte i perbere nga nje staf mjekesh specialiste, ofrimin e sherbimit ne baze te nevojave te pacientit, me pajisiet e diagnostikimit dhe trajtimit te teknologjise se perparuar mjekesore ne Turqi, arkitekturen e tij moderne dhe arritjet e reja ne kujdesin shendetesor.

Nje spital global qe kombinon shkencen me teknologjine

Zemra e Turqise tani rreh ne Ankara fale spitalit te 10-te te Grupit Memorial, nje pioner me titujt “Te paret” ne kujdesin shendetesor.

Nje nga spitalet me te medha private ne kryeqytet me nje siperfaqe prej 42,000 metrash katrore, Spitali Memorial i Ankarase behet gjithashtu i shquar me infrastrukturen e tij te larte teknologjike. Me nje kapacitet prej 230 shtretersh, nga te cilet 60 jane ne njesite e kujdesit intensiv, dhomat MR dhe CT te projektuara me teknologjite e ambientit per te ofruar rehati per pacientet gjate skanimit, Njesi Intensive Koronare e klasit boteror, Njesi e pergjithshme Intensive, Kujdes Intensiv CVS dhe njesi te kujdesit intensiv per te porsalindurit, dhome dixhitale e angiografise koronare, sherbim angiografik, 11 dhoma operative te kompletuara plotesisht dhe 63 poliklinika, Memorial Ankara eshte projektuar si nje spital i klasit boteror. Llampat LED te perdorura ne dhomat operative qe veprojne ne perputhje me standartet nderkombetare dhe ku teknikat me te fundit te sterilizimit perdoren, sjellin me shume komoditet per pacientin dhe operatorin ne saje te cilesive te tyre, si rregullimi i ngjyres se drites ne baze te karakteristikave te operacionit dhe parandalimin e ngrohjes nga rrezatimi. Pacientet jane me pak te ekspozuar ndaj rrezatimit gjate operacionit ne saje te pajisjes se kompjuterizuar tomografike me 256 feta. Pajisja MR e teknologjise se fundit me nje diameter prej 70 cm, e cila eshte me e gjere se pajisjet standarte te MR-se, ofron rehati te madhe vecanerisht per pacientet me klaustrofobi.

Departamentet globale te Memorialit vijne ne Ankara

Spitali Memorial i Ankarase do te ofroj sherbime ne te gjitha deget me nje qasje multidisiplinore duke filluar me departamentet e njohura globalisht si: Kirurgji Kardiovaskulare, Kardiologji Invazive, Onkologji dhe Ortopedi.  Departamentet e Fertilizimit In Vitro, Transplantimit, Transplantit te palces se kurrizit dhe  Rrezatimit Onkologjik do te vihen ne sherbim se shpejti.

Sinergjia Mjekesore midis Spitaleve Memorial

Duhet theksuar se Memorial ofron zgjidhje te rendesishme kolektive ne menyre qe te rrisi dhe permiresoj cilesine e jetes se pacienteve. Rezultatet e imazheve radiologjike and rezultatet laboratorike ruhen dixhitalisht dhe transferohen ne departamentet perkatese ne Spitalin Memorial te Ankarase. Keshtu, spitali eshte ne gjendje te operoj si i integruar me spitalet e tjera te Grupit te Kujdesit Shendetesor Memorial. Duke ofruar mundesine e konsultimit per pacientin nga mjeke ne vende te ndryshme per te njejtin imazh, ky sistem lejon qe te nxirret diagnoza me e mire dhe te planifikohet trajtimi me i mire i mundeshem per pacientin.

Dizajne speciale qe ofrojne hapesira te rehatshme

Spitali Memorial i Ankarase ofron jo vetem nje sherbim cilesor shendetesor per pacientet por gjithashtu siguron nje mundesi per tu trajtuar ku dizajni i vecante takohet me teknologjine. Shume praktika te reja jane sjelle ne jete sidomos per femijet. Qendra e Kujdesit Shendetesor Pediatrik, ku eshte konsideruar cdo detaj  per sigurine e pacienteve, ofron sherbimet e saj ne dy poliklinika te vecanta, p.sh per femijet e semure dhe femijet e shendetshem ( rezervuar per kontroll). Kjo praktike ne kujdesin shendetesor per femije eshte nder aplikimet e para me te rendesishme per Ankarane dhe fqinjet e saj.

Pervec dhomave dhe suitave  te pacienteve ku eshte konsideruar cdo nevoje dhe luks per pacientin dhe te afermit e tij, Memoriali gjithashtu ka dhoma per invalidet ku te gjitha detajet jane projektuar posacerisht.

Vendndodhje qendrore

Spitali Memorial i Ankarase gjendet ne nje vendndodhje te lehte per tu gjendur ne autostraden Konya. Prandaj, pacientet nga Rajoni Qendror i Anatolias, Rajonit te Detit te Zi dhe paciente nga jashte mund te gjejne spitalin Memorial shume lehte, jo vetem banoret e Ankarase.