Yükleniyor

Hazmı Kolaylaştıran Et Yemeği Tarifi

Hazmı Kolaylaştıran Et Yemeği Tarifi

Genellikle zayıf sindirim, gastrointestinal durumlar veya stres gibi birkaç farklı faktörle ilişkilendirilir. Sindirimi iyileştirmeye yönelik çareler arasında diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri bulunur. Ara sıra gerçekleşen sindirim sorunları yaygındır ve olası nedenler sindirim bozukluklarından belirli yiyeceklere kadar değişebilir. Karın krampları veya bağırsak değişiklikleri gibi semptomlar genellikle zamanla geçer, ancak bazı basit ev ilaçları rahatsızlığınızı hafifletebilir. Hazmı kolaylaştıran bu tarifimizle size basit ama etkili bir yöntem sunuyoruz.

İçindekiler

Hazımsızlık nedir?

Hazımsızlık veya mide rahatsızlığı olarak da adlandırılan üst karnınızda gerçekleştirilen bir rahatsızlıktır. Hazımsızlık, belirli bir hastalıktan ziyade, yemeye başladıktan kısa bir süre sonra karın ağrısı ve dolgunluk hissi gibi belirli semptomları tanımlar. Hazımsızlık ayrıca çeşitli sindirim hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Hazımsızlık yaygın olmasına rağmen, her insan farklı bir şekilde hazımsızlık yaşayabilir. Hazımsızlık belirtileri gün içerisinde ara sıra hissedilebilir.

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Nasıl geçer?

Hazımsızlık zamanla ve kendiliğinden geçebilir. Aksi durumlarda, yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme düzeni gibi etkenler hazımsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bunlara ek olarak alternatif yöntemler şunlardır:

  • Hazımsızlığı tetikleyen yiyeceklerden kaçınmak
  • Günde üç büyük öğün yerine beş ya da altı ufak öğün yemek
  • Alkol ve kafein kullanımını azaltmak veya ortadan kaldırmak
  • Stres ve kaygıyı kontrol etme

Hissettiğiniz hazımsızlık uzun bir süre devam ederse hekiminize başvurmanızı öneririz.

Hazımsızlık bu belirtilerle ortaya çıkıyor

Hazımsızlıkta semptomlar genellikle yedikten veya içtikten kısa bir süre sonra ortaya çıkar.

Yaygın semptomlar şunları içerir:

  • Üst karnınızda ağrı, yanma hissi veya rahatsızlık
  • Dolu veya şişkin hissetme
  • Hasta hissetmek (mide bulantısı)
  • Püskürtme
  • Gırtlağa (yemek borusu) sıvı veya yiyecek getirmek (kusmak)

Bazen hazımsızlığınız olduğunda mide ekşimeniz de olabilir. Ancak hazımsızlık ve mide ekşimesi farklı durumlardır.

Hazmı kolaylaştıran et yemeği tarifi

  • 2 kişilik
  • Hazırlama süresi: 10 dk
  • Pişirme süresi: 30-45 dk

Hazmı kolaylaştıran et yemeği için malzemeler

  • 150 gr dinlendirilmiş et
  • 1 adet soğan
  • 2 domates
  • 10 adet mantar
  • 1 adet kabak
  • Birkaç tane kuru kayısı ve badem

Hazmı kolaylaştıran et yemeği yapılışı

Eti haşlayın. Soğan ve bademi zeytinyağında hafifçe kavurup, üzerine doğradığınız kabak ve mantarları ekleyin. Dilimlediğiniz kayısıları da karışıma ilave ettikten sonra etlerle birlikte biraz kavurun. Bir miktar et suyu ve ince doğradığınız domatesleri de ekleyerek pişirin. Afiyet olsun.

Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2022

Bu Konuda Uzman Doktorlar

İletişim Formu

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

* Bu alan gereklidir.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Canlı Destek Kolay Randevu Al