Yükleniyor

Fırında Unsuz Mücver Tarifi

Fırında Unsuz Mücver Tarifi

Türk mutfağının sevilen yemekleri arasında yer alan mücver, barındırdığı besin değerlerinden dolayı sofralarda tercih edilmektedir. Un ve yağ içermemesinden dolayı kolaylıkla tüketilebilecek olan fırında unsuz mücveri sevdikleriniz için pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İçerisinde yer alan kabak, patates ve soğanın sağlığa birçok faydası bulunur. Pişirilme şekliyle de kızartmaya göre daha sağlıklı bir tercih olmaktadır.

İçindekiler

Mücver besin değeri

100 gr mücverde şu besin değerleri yer almaktadır:

  • Yağ: 5.04 gr
  • Lif: 1.22 gr
  • Karbonhidrat: 5.71 gr
  • Protein: 3.67 gr
  • Kolesterol: 56.12 mg
  • Potasyum: 217.92 mg
  • Sodyum: 96.27 mg
  • Kalsiyum: 41.69 mg

Mücver faydaları nelerdir?

Mücverin içerisinde yer alan kabak, sağlık açısından birçok fayda sağlar. Kabak, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor gibi mineraller içerir. Bu yüzden mutfakta özellikle Türk yemeklerinde sıklıkla tercih edilen bir besindir. Aynı zamanda antioksidan açısından zengin olan kabak, göz ve cilt sağlığı açısından da oldukça yararlıdır. Unsuz bir şekilde hazırlanması ve fırında pişirilmesinden dolayı mücverin başlıca faydaları bulunuyor. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • İçerisindeki kabaktan dolayı antioksidan özelliği bulunur ve C vitamini içerir.
  • Kalp hastalıklarına karşı korumada etkilidir.
  • Sindirim sistemine destek sağlar.
  • Karbonhidrat ve kalori açısından düşük değerlidir. Sağlıklı bir besin olarak diyetlerde tercih edilebilir.
  • İçerisinde A, E, C ve K vitaminleri bulunur.

Fırında unsuz mücver tarifi

  • 2 kişilik
  • Hazırlık: 10 dk
  • Pişirme: 30 dk

Fırında unsuz mücver için malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında unsuz mücver yapılışı

Rendelediğiniz patates ve kabak üzerine yumurtayı kırın, sonra malzemeleri ekleyerek karıştırın. Elinizle yuvarlak ve yassı şekil vererek fırın tepsisine dizin. Dilerseniz yanına sarımsaklı ve naneli bir yoğurt karışımı hazırlayarak servis edin. Afiyet olsun.

Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Güncelleme Tarihi : 14 Kasım 2022

Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2022

Bu Konuda Uzman Doktorlar

İletişim Formu

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

* Bu alan gereklidir.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Canlı Destek Kolay Randevu Al