Hurma, insan vücudu için oldukça sağlıklı bir besin olarak bilinir. İçerisindeki A, B6 ve K vitaminleri sayesinde sağlığa birçok faydası bulunur. Uzun yıllar boyunca temel bir gıda olarak tüketilen hurma, günlük beslenme için sıklıkla tercih edilir. Hurma ağacı, özellikle Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Doğal şeker deposu olarak görülen hurma, protein, lipit ve antioksidan içerir. Aynı zamanda tüketildiğinde vücuda hızlıca enerji verir ve canlandırmada etkili olur. Tüm dünyada popüler olan hurmayı keklerde, içeceklerde ve unlu mamullerde doğal şeker yerine tüketebilirsiniz. Böylelikle günlük olarak tarifinize ekleyerek sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Gözde Akın’ın sağlıklı hurma topları tarifini hafifleten lezzetler olarak sizlere öneriyor.