Yükleniyor

10 Dakikada Rafine Şekersiz Vişne Reçeli

10 Dakikada Rafine Şekersiz Vişne Reçeli

Vişne yediğinizde, lezzetine ek olarak sağlık açısından yararlarında da faydalanabilirsiniz. Bu meyve besin ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Yüksek kalorili yiyeceklerin yerini alabilir ve günlük kalori alımını azaltabilir. Meyve her zaman arındırmaya ve sterilize etmeye, herhangi bir doğal mayayı öldürmeye ve fermantasyon sürecini önlemeye yardımcı olur. Vişne, özellikle ilave şeker eklenmeden hazırlandığı zaman sağlığa birçok yararı dokunur. Mutfakta oldukça verimli ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. N. Sinem Türkmen’in bu tarifiyle sabah kahvaltıları için daha hafif ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

İçindekiler

Vişne Besin Değeri

1 kase (138 gr) çekirdeksiz vişne porsiyonu 87 kalori, 17,7 gr şeker ve 22 gr karbonhidrat sağlar. Vişneler iyi bir C vitamini olmasının yanı sıra, kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum kaynağı olarak da zengindir.

  • Kalori : 87
  • Yağ : 0.3g
  • Sodyum : 0mg
  • Karbonhidratlar : 22g
  • Şekerler : 17.7g
  • Protein : 1.4g
  • C vitamini : 9.7mg
  • Potasyum : 306mg
  • Kalsiyum : 17.9mg
  •  Magnezyum : 15.2mg

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

  • Lif ve C vitamini içerir.
  • Doğal melatonin içerir.
  • Sağlıklı ya da normal uyku döngülerinin korunmasına yardımcı olur.
  • Sağlıklı eklem fonksiyonunu destekler.
  • Vişnedaki zengin renk, vücudun kansere neden olan hasarı hafifletmesine yardımcı olmakta etkilidir.

Vişne tüketmek, içerdiği C vitamini ile sigara içen kişilerde daha düşük akciğer kanseri riski oluşturur.

Günde bir avuç vişne mevsiminde tüketilirse ödem sorununa çözüm olabilir.

Şekersiz Vişne Reçeli Tarifi

  • 2 kişilik
  • Hazırlama: 5 dk
  • Pişirme süresi: 10 dk

Şekersiz Vişne Reçeli İçin Malzemeler

  • 200 gram vişne
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Chia tohumu

Şekersiz Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Suyu azalana kadar kısık ateşte pişirin ve daha sonra blender’dan geçirin. Biraz ılıdıktan sonra içine bal ve Chia tohumu ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra tüketilebilir, 1 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Güncelleme Tarihi : 14 Aralık 2022

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2022

Bu Konuda Uzman Doktorlar

İletişim Formu

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

* Bu alan gereklidir.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Canlı Destek Kolay Randevu Al